Kajem se


Kajem se

zbog svega sto sam rekla,

a nije trebalo da kažem,

zbog svega što sam uradila,

a nije trebalo da uradim.

*

Kajem se

zbog svega što nisam rekla,

a trebalo je da kažem,

zbog svega što nisam  uradila,

a trebalo je da uradim.

20 thoughts on “Kajem se

 1. I ja mislim da je kajanje dobar put za nova iskustva zbog kojih ćemo da se opet kajemo u budućnosti.
  Postoji nebrojeno mnogo stvari koje smo pogrešno uradili u prošlosti, ali ako smo odluke donosili svesno, po svoj prilici bi isto uradili da se vreme vrati nazad.
  Lično sam napravila mnogo grešaka, a par njih su bile tako katastrofalne, da sam bukvalno ugrozila svoju budućnost. Uspela sam da se iščupam, ali ne verujem da bih drugačije postupila. Opet se ne kajem, jer sam naučila važne lekcije. 🙂

  • Mislim da ne postoje ljudi koji ne prave katastrofalne greške. Bitno je da se izvuku. Ne treba preterivati ni u čemu pa ni u kajanju. I ja bih skoro sve uradila isto, ali mnogo ranije. Valjda sam naučila nešto. 🙂

 2. Kakvo kajanje, čemu to služi? To što smo uradili nekada, uradili smo zato što smo tada tako osećali. Tada smo to bili mi. Sad smo neko drugi i radimo neke druge stvari. Razvijamo se. Kajanje je opalkivanje prošlosti, koja i onako ne može da se promeni. Dakle, menjajmo sebe sada, da bismo ubuduće na ova dela gledali sa zadovoljstvom a ne s kajanjem 🙂 .

 3. U skoro svemu gore napisanom mogu da se pronadjem. Znam da ne treba gledati unazad vec ici napred i karte koje su nam dodeljene iskoristiti najbolje moguce. Upravo se tako trudim da zivim, ali dodju mi momenti kad …ah…uopste nije lako ni zbog onog uradjenog ni zbog neucinjenog… Al’ nazad ne mogu… Crno-bela, idemo napred pa sta nam Bog da i sreca junacka :D.

  • Od školskih dana uvek sam znala da posavetujem drugarice. Majka je par puta rekla da na nju delujem kao bensendin… ali kad se meni dogodilo to što me je polomilo sva teorija je pala u vodu. Sebi samoj nikako nisam umela da pomognem i da se podignem, ali idemo napred i šta nam Bog da! 🙂

   • Mislim da je jeste lakse pokusati pomoci nekom drugom nego sebi. Za samopoc nekad treba dosta vremena. Nije nemoguce, srecom.
    Lakse se situacija sagledava i prosudjuje kad si odmaknut, kad se desava nekom drugom.
    Kad smo mi u pitanju, ipak smo u centru dogadjaja, a tesko je brzo i trezveno razmisljati, povlaciti odredjene poteze ako nam glava nije dovoljno bistra, a srce smireno da bi smo povukli prave poteze, a ne neke ishitrene.

 4. Pošto u životu nema slučajnosti, onda može da se preformuliše i kaže da je tako moralo biti. Možda se lakše podnese to kajanje.
  🙂

 5. I ja ti poručujem: ma kakvo kajanje? Sve što je učinjeno, učinjeno je, jer je tako trebalo. Za ono što nameravamo da učinimo, trud i samo trud. Život je lep i ne treba ga trošiti na „glupa kajanja“.

 6. Povratni ping: Kajem se | www.blogovnik.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s